^Idź do góry
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Obiady-catering

Jadłospis

                  Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. 2016 poz.1154).

W naszej placówce z obiadów korzysta 33 dzieci. Obiady są dostarczane przez firmę cateringową " Spółdzielnia Socjalna JAŚMIN" ze Słupi pod Kępnem. Posiłki są wydawane codziennie o godzinie 11.30 (długa przerwa)

                                                     16.10.2017r.- 20.10.2017r.

Poniedziałek- 16.10.2017r.

zupa: krupnik na wywarze mięsnym (250g)

            alergeny: 1,3,7,9,10

Wtorek- 17.10.2017r.

II danie: ziemniaki (250g) kotlet mielony smażony (80g), buraczki (80g)

          alergeny:1,3,5,7,9,10

Środa- 18.10.2017r.

II danie: ziemniaki( 250g), filet z kurczaka (80g), surówka z marchewki (80g)

           alergeny: 1,5,7,9,10

Czwartek- 19.10.2017r.

II danie: kluski parowane z sosem owocowym (250g)

            alergeny:1,3,5,7,9,10

Piątek- 20.10.2017r.

Zupa: Jarzynowa na wywarze warzywnym (250g)

          alergeny: 7,9,10

                                                                     23.10.2017r.- 27.10.2017r.

Poniedziałek- 23.10.2017r.

Zupa: pomidorowa na wywarze mięsnym (250g)

         alergeny: 7,9,10

Wtorek- 24.10.2017r.

II danie: risotto z kurczaka (250g)

           alergeny: 1,3,5,7,9,10

Środa- 25.10.2017r.

II danie: ziemniaki (250g), kotlet schabowy (80g), surówka (80g)

           alergeny: 1,3,5,7,9,10

Czwartek- 26.10.2017r.

II danie: makaron z sosem pomidorowym (250g)

           alergeny: 1,3,7,9,10

Piątek- 27.10.2017r.

zupa: ogórkowa na wywarze warzywnym (250g)

          alergeny: 7,9,10

 

Alergeny

                  Zgodnie z wykazem alergenów zgodnym z załącznikiem II Rozporządzenia 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, w którym podane są substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.

Copyright 2013  spkierzno.pl