^Idź do góry
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Obiady-catering

Jadłospis

                  Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. 2016 poz.1154).

W naszej placówce z obiadów korzysta 33 dzieci. Obiady są dostarczane przez firmę cateringową " Spółdzielnia Socjalna JAŚMIN" ze Słupi pod Kępnem. Posiłki są wydawane codziennie o godzinie 11.30 (długa przerwa)

                                                     29.01.2018r- 02.02.2018r.

Poniedziałek- 29.01.2018r.

zupa: ryżowa na wywarze warzywnym (250g)

            alergeny: 7,9,10

Wtorek- 30.01.2018r.

II danie: makaron z mięsem i sosem pomidorowym

          alergeny:1,3,5,7,9,10

Środa- 31.01.2018r.

II danie: ziemniaki (250g), ryba (80g) surówka z kiszonej (80g)

           alergeny: 1,3, 5,7,9,10

Czwartek- 01.02.2018r.

II danie:  ziemniaki (250g) kotlet schabowy(80g) marchewka z groszkiem (80)

           alergeny: 1,3, 5,7,9,10

Piątek- 02.02.2018r.

Zupa: grochowa na wywarze mięsnym (250g)

           alergeny: 7,9,10

 

                                                                    05.02.2018r.- 06.02.2018r.

Poniedziałek- 05.02.2018r.

Zupa: żurek na wywarze miesnym (250g)

         alergeny: 7,9,10

Wtorek- 06.02.2018r.

II danie: ziemniaki (250g), gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym (100g)

           alergeny: 1,3,5,7,9,10

Środa- 07.02.2018r.

II danie: ryż z jabłkiem

           alergeny: 1,3,5,7,9,10

Czwartek- 08.02.2018r.

II danie: ziemniaki (250g) pałka z kurczaka (80g) buraczki (80)

           alergeny: 1,3,5,7,9,10

Piątek- 09.02.2018r.

zupa:pomidorowa na wywarze warzywnym (250g)

          alergeny: 7,9,10

 

Alergeny

                  Zgodnie z wykazem alergenów zgodnym z załącznikiem II Rozporządzenia 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, w którym podane są substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.

Copyright 2013  spkierzno.pl