^Idź do góry
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Obiady-catering

Jadłospis

                  Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. 2016 poz.1154).

W naszej placówce z obiadów korzysta 33 dzieci. Obiady są dostarczane przez firmę cateringową " Spółdzielnia Socjalna JAŚMIN" ze Słupi pod Kępnem. Posiłki są wydawane codziennie o godzinie 11.30 (długa przerwa)

                                                     11.12.2017r- 15.12.2017r.

Poniedziałek- 11.12.2017r.

zupa: żurek na wywarze mięsnym (250g)

            alergeny: 7,9,10

Wtorek- 12.12.2017r.

II danie: ziemniaki(250g) kotlet schabowy (80g) surówka z białej kapusty

          alergeny:1,3,5,7,9,10

Środa- 13.12.2017r.

II danie: ziemniaki (250g), kiełbasa smażona (80g) surówka z kiszonej kapusty (80g)

           alergeny: 1,5,7,9,10

Czwartek- 14.12.2017r.

II danie:  ziemniaki (250g) jajko sadzone (80g) fasolka (80)

           alergeny: 1,7,9,10

Piątek- 15.12.2017r.

Zupa: ryżowa na wywarze warzywnym (250g)

           alergeny: 7,9,10

 

                                                                    18.12.2017r.- 22.12.2017r.

Poniedziałek- 18.12.2017r.

Zupa: pieczarkowa wywarze mięsnym (250g)

         alergeny: 7,9,10

Wtorek- 19.12.2017r.

II danie: makaron z mięsem i sosem pomidorowym (250g)

           alergeny: 1,3,5,7,9,10

Środa- 20.12.2017r.

II danie: ziemniaki (250g) placki z fileta (80g) buraczki

           alergeny: 1,3,5,7,9,10

Czwartek- 21.12.2017r.

II danie: kluski parowane z sosem owocowym (250g)

           alergeny: 1,3,7,9,10

Piątek- 22.12.2017r.

zupa: rosół na wywarze warzywnym (250g)

          alergeny: 7,9,10

 

Alergeny

                  Zgodnie z wykazem alergenów zgodnym z załącznikiem II Rozporządzenia 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, w którym podane są substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.

Copyright 2013  spkierzno.pl